Predlozi za cenu hleba

Bez autora
Mar 21 2011

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da se razmatraju predlozi mera za cenu hleba. Trenutno se razgovara na tehničkom nivou, a u toku ove nedelje očekuju se konkretni rezultati.Vlada sprema i druge mere kojima će regulisati poremećaje na tržištu osnovnih životnih namirnica i koje će vrlo brzo izneti u javnost kao jedan celoviti sistem. Glavni zadatak Ministarstva poljoprivrede i trgovine je da sve poremećaje na tržištu životnih namirnica svede na najmanju moguću meru.

Predlozi za cenu hlebaU toku ove sedmice Ministarstvo poljoprivrede izaćiće sa konkretnim predlozima mera za cenu hleba, rekao ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da se razmatraju predlozi mera za cenu hleba. Trenutno se razgovara na tehničkom nivou, a u toku ove nedelje očekuju se konkretni rezultati.

Petrović je naglasio da Vlada sprema i druge mere kojima će regulisati poremećaje na tržištu osnovnih životnih namirnica i koje će vrlo brzo izneti u javnost kao jedan celoviti sistem.

On je dodao da je glavni zadatak Ministarstva poljoprivrede i trgovine da sve poremećaje na tržištu životnih namirnica svede na najmanju moguću meru, podsetivši da je prošle nedelje doneta odluka o zabrani izvoza pšenice i brašna iz Srbije na tri meseca.

"Proučavamo sve primedbe koje smo dobili na ovu meru i svaki legitiman interes a koji ne ugrožava interese građana Srbije biće zaštićen. Svako ko u ovoj zemlji živi i plaća porez je prva briga Vlade Srbije i ministarstva poljoprivrede i trgovine", istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, sve dok bude bila na snazi zabrana izvoza pšenice iz Srbije, neće moći da se realizuju ni ranije potpisani sporazumi o pozajmici pšenice.

"Razmatramo aspekte oko izvoza brašna po ranije potpisanim sporazumima, ali ne i pšenice. Videćemo da li je moguće da izađemo u susret našim mlinarima, ali i kupcima koje oni imaju u regionu", naveo je srpski ministar trgovine i poljoprivrede.

Vlada Srbije je 16. marta odlučila da na tri meseca zabrani izvoz pšenice i brašna, kako bi stabilizovala domaće tržište.

Izvoz pšenice iz Srbije premašio je 640.000 tona,a predviđen izvoz je bio pola miliona tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik